inhoudsopgave

  Tekenles en schilderles voor kinderen en tieners in Veenendaal

  Vind je het ook zo leuk om te tekenen en schilderen? Ik wel! Dat doe ik graag samen op kunstclub De Schilderplaats. Het is een fijne plek.

  Ik ben een gepassioneerde en betrokken docent, die jou graag in jouw proces begeleidt. Het gaat tijdens de lessen om wie jij bent en om jouw creativiteit dus zelf ontdekken, leren kijken, doen wat je ziet en laten zien wat je voelt. Dit met plezier en in de rust.

  In Veenendaal geef ik een teken- en schildercursus aan kinderen en tieners. Samen met leeftijdsgenoten ga je aan de slag met het ontdekken van jouw persoonlijke stijl. De lessen zijn voor beginners en gevorderden.

  Waardevol leren

  We zijn allemaal anders en leren op verschillende manieren. Het ene kind denkt in woorden, terwijl jij misschien een beelddenker bent?!

  Dat kan soms best moeilijk zijn omdat je wel “ziet” wat je wilt zeggen, maar de juiste woorden er niet zo snel zijn. Kunst kan je helpen om meer grip te krijgen op je gedachten en gevoelens, door ze op papier te zetten. Tekenen en schilderen kan helpen om je innerlijke wereld vorm te geven en te laten zien, zodat je erover kan praten.

  Zoals je leest heeft tekenen en schilderen grote waarde voor de ontwikkeling van kinderen. Naast spreektaal is ook beeldtaal een belangrijke vaardigheid.

  Hoe ziet een les eruit?

  Je leert van mij de beeldaspecten en basistechnieken met verschillende materialen. Elke week is er een vrije opdracht met een centraal thema.

  Hoe laat je iets 3D lijken? Wat kan je met verkleining of vervaging? Wat is lijnperspectief? Kijk maar eens op de Instagram- of Facebook-pagina van kunstclub De Schilderplaats.

  Ben je die week al lekker bezig met je eigen werk? Dan kan je daar ook gerust mee verder gaan. Het belangrijkste is dat je zelf leert kijken en experimenteren. Ik kijk uiteraard met je mee, geef tips en volg jouw creatieve proces.

  In mijn atelier staan verschillende grote en kleine schildersezels waar je achter kan werken. Je kan lekker aan je eigen tafeltje zitten, samen aan een grote tafel of je plakt je blad gewoon op de muur!

  Wat vinden anderen?

  Ronduit positief. Onze zoon zit hier op de kunstclub. Hij heeft het enorm naar zijn zin. Joanneke weet een geweldige sfeer in de lessen neer te zetten. Daarnaast heeft ze oog voor ieder kind. Een fijne plek om te zijn en een leuke club voor onze zoon!

  Wouter

  Jaren geleden elke vrijdagmiddag bij Joanneke teken- en schilderlessen gevolgd. Altijd enorm van genoten.

  Op deze middagen kwam ik met kunst en creativiteit in aanraking. Vorig jaar heb ik de kunstacademie afgerond en nu geef ik zelf als kunstdocent les op het voortgezet onderwijs.

  De lessen bij Joanneke zijn voor mij de start geweest van mijn kunstzinnige carrière. Super bedankt Joanneke!

  Laura

  Nieuwe, grotere ruimte is fijn. Gezellig samen met vriendin. De juf is lief.

  Lars

  Heel bijzonder hoe Joanneke op een natuurlijke en deskundige manier ruimte geeft aan de eigen creativiteit van het kind.

  De tekenlessen waren altijd een feestje voor mijn zoon!

  Quirine

  Ik kom graag schilderen bij Joanneke. Ik vond het best spannend om te gaan schilderen maar door Joanneke haar houding en manier van lesgeven is het een veilige plek.

  Je mag kiezen wat je wilt doen en wanneer je bezig bent benoemd ze wat ze goed vindt aan je schilderij en als je wilt krijg je tips om meer te leren.

  Zo werden leuke tekeningen, mooie schilderijen.

  Jantine

  Mijn dochter geniet van haar wekelijkse schilderles.

  Joanneke heeft haar al veel geleerd en ze komt met fantastische creaties thuis.

  Samantha

  De juf is zo aardig en ze leerde mij veel.

  Ik heb het erg naar mijn zin gehad.

  Van Eva Marie.

  Mellanie

  Onze dochter heeft enorm genoten van de kunstclub en lessen bij Joanneke. Ze is er echt opgebloeid en het gaf haar een stukje zelfstandigheid. Zelf mogen bepalen wat ze maakte en op haar eigen tempo nieuwe dingen leren deed haar goed. Het draaide om het plezier van het maken! Enorme aanrader!

  Maaike

  Mijn dochter gaat met plezier elke week naar de tekenlessen. Ze wordt vrjj gelaten in haar ideeen van wat ze wil schilderen en tekenen en tijdens de les krijgt ze tips en trucs hoe ze technieken kan gebruiken in haar werk. Ik ben er net zo enthousiast over als mijn dochter, dus kunnen we het van harte aanbevelen.

  M. Slingerland

  M'n dochter Liv (9 jaar) gaat altijd met enorm veel plezier naar de lessen. Joanneke is erg betrokken en weet haar passie goed over te brengen.

  Kevin van de Braak

  Fijne teken en schilderlessen waar onze dochter elke week met veel plezier naar toe gaat en even lekker kan ontspannen. Juf Joanneke geeft leuke lessen. Kortom: een aanrader!

  Familie de Deugd

  Hoi juf Joanneke,

  Ik vind het heel gezellig en de materialen zijn super fijn.

  Ivanna

  Fijne en toegankelijke schilderlessen, bekwame en betrokken lerares!

  Karin

  Joanneke is een lieve juf voor mijn dochter. Ze helpt Isabel met de vraag die ik nooit kan beantwoorden; ‘wat zal ik gaan maken?’ Ze leert bij de Schilderplaats ook echt nieuwe technieken; bijvoorbeeld schilderen met diepte.

  Als ik m’n dochter ophaal zegt ze vaak dat ze niet kan wachten tot het weer volgende week is!

  Fijne plek voor kinderen waar de energie goed voelt en creativiteit kan stromen.

  Jose

  Een super lieve juf! Een aanrader, heeft mijn dochter alleen maar goed gedaan sinds ze bij de Schilderplaats zit. En ze neemt natuurlijk altijd mooie creaties mee naar huis.

  Miena

  Nick vind het erg leuk op tekenles. Hij heeft er vriendjes gemaakt en kan heel veel tekenen en schilderen. Leert er nieuwe dingen en de juf help hem waar nodig. Hij baalt zelfs als het vakantie is en vraagt dan wanneer hij weer mag. Wat ook fijn is dat de juf oog heeft voor alle kinderen en ziet wat ze nodig hebben. 

  Nick

  Onze dochter gaat met heel veel plezier naar Kunstclub. Joanneke heeft haar op meerdere vlakken enorm helpen groeien! Ze leert kinderen nieuwe technieken op het gebied van tekenen en schilderen. En daagt kinderen ook uit om het beste uit zichzelf te halen. Een echte aanrader!

  Fam. Pranger

  De schoolweek kost Saskia altijd erg veel energie, maar de vrijdagmiddag leeft ze helemaal op, want dan is het weer tijd voor tekenles! Ze vertrekt blij, ze komt blij weer terug! Ontzettend fijn dat er ook een poosje stil gewerkt mag worden! Dit helpt Saskia enorm om te ontprikkelen! Een absolute aanrader om bij Joanneke je kind onder te brengen! Joanneke heeft aandacht voor ieder kind! Bij de kunstclub leert Saskia nieuwe technieken, ze komt tot rust en groeit in haar zelfvertrouwen! Wat wil een ouder nog meer?

  Saskia

  Wat kost een les?

  De Schilderplaats werkt met een maandelijks opzegbaar abonnement. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze Algemene Voorwaarden & Betaalinformatie onderin de website.

  Je kan jezelf inschrijven voor een gratis proefles om te kijken of je het leuk vindt.